A Keresés és Mentés kategóriába azok a hatékony és erős lámpák tartoznak, melyeket a rendőrség, a mentő és kereső csapatok műveleteik során használnak. Azok számára, akik a balesetek és katasztrófák során sérült embereket és objektumokat keresnek, a legvilágosabb lámpákkal kell felszerelni, nagy hatótávolsággal és széles fénysugárral.

A kiváló minőségű, professzionális mentő lámpa vízálló (akár meríthető) és ütésálló, valamint széles működési hőmérsékleti tartományt kínál. A mentési zseblámpáknak kellő tapadást is biztosítania kell, hogy könnyen kezelhetőek legyenek a kesztyűben vagy nedves kézzel történő használat során. A nagyteljesítményű lámpákat szintén széles körben használják keresési műveleteknél. Fontos, hogy egy kereső lámpa nagy hatótávolságot és ugyanakkor kellőképp széles fényt generáljon nagyobb területek lefedéséhez. A semleges fehér LED-ek előnyösebbek az ilyen megvilágításoknál, mivel nem annyira kápráztatják a szemet, lehetővé téve felhasználóik számára, hogy több részletet láthassanak.  

Az Armytek Barracuda a CREE ledek egyik legvilágosabb és leghatékonyabb tagjával, a Cree LED XM-L HI ledjével testreszabható, nagy intenzitású kimenetet nyújt, mely mellett erős és megbízható. Mély reflektorának hatékonyságával, melyet ebben a csúcsminőségű keresési és mentési lámpában használnak, lehetővé teszi, hogy széles fénysugarat biztosítson nagy távolságokra. Mindezzel, valamint a stabilan biztosított, állandó fényerősséggel, a jelentősen könnyű súllyal és kezelhetőséggel a Barracuda olyan megoldást kínál, amely nagy teljesítményt és maximális megbízhatóságot nyújt.